Istoria Inter Cars

Inter Cars în Europa

Inter Cars S.A. a fost înființată în anul 1990 de către Krzysztof Oleksowicz, Piotr Oleksowicz și Andrzej Oliszewski, care au stabilit prima facilitate de distribuție pentru piese de schimb și accesorii auto pe strada Powsinska (Varsovia). Depozitul, având o suprafață de 300 de metri pătrați, a reprezentat în perioada respectivă și sediul social al companiei. www.intercars.com.pl


Peste 10 ani, Inter Cars S.A. inaugură în apropierea Varșoviei (Czastkow Mazowiecki) un modern centru logistic, în suprafața de peste 17.000 de metri pătrați, care este și în prezent sediul social al celei mai mari companii din Europa în domeniu.
În anul 2007, prin fuziunea Inter Cars S.A. cu Japan Cars Auto, cel mai mare distribuitor european de piese și accesorii auto pentru vehicule produse în Asia, suprafața de depozitare a crescut la impresionanta cifra de 22000 mp, prin aportul adus de centrul logistic din Kajetany.
Cu un stoc curent de peste 1.000.000 de repere diferite și cu o rețea formată din peste 120 de furnizori (din care mare parte sunt și furnizori pentru prima echipare), Inter Cars S.A. este liderul european în domeniu.

În prezent, Inter Cars numără 168 de filiale în Polonia şi peste 165 de filiale în Europa, în ţări precum Cehia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Lituania, Letonia, Estonia, Ungaria, Croaţia, Italia, Belgia, România, Bulgaria şi Moldova
Pe lângă distribuția de piese și accesorii pentru autoturisme și vehicule comerciale, Inter Cars este distribuitor agreat al legendarei mărci de motociclete britanice Triumph. Inter Cars deține de asemenea două companii (Lauber și Feber), prima fiind specializată în recondiționarea pieselor de schimb iar cea de-a doua în producția de remorci și semiremorci.

Din 2005, Inter Cars S.A. este membru fondator al Asociației Distribuitorilor de piese de schimb. 

Inter Cars în Republica Moldova

Inter Cars și-a inaugurat activitatea în Republica Moldova în anul 2015, după o perioadă de pregătire de aproximativ de 2 ani. În ianuarie 2017 au început vânzările într-o singura locație în Chișinău și astăzi operează cu 8 filiale în țară. IC Moldova are cea mai mare acoperire națională de distribuție piese auto.

Planurile de viitor includ o extindere a ariei de distribuție, prin intermediul partenerilor comerciali, la nivelul întregii suprafețe administrative a Republicii Moldova.